Zobrazit menu
MENU
Magazín o dávné a ještě dávnější historii

Diskuze Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb

Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb Omáčka Garum patřila mezi nejoblíbenější ochucovadla v antickém Římě. Svojí univerzálností ji můžeme přirovnat k dnešnímu kečupu, nebo hořčici. Přestože její původ nezní příliš chutně, vyráběla se totiž fermentací ryb, šlo o vyhledávanou la... celý text



Mohlo by vás zajímat

Jak se hrála antická desková hra Latrunculi? Jak se hrála antická desková hra Latrunculi?
Římská božstva, #2 Přehled bohů Antického Říma Římská božstva, #2 Přehled bohů Antického Říma
Římské akvadukty - precizní starověké stavby často fungovaly až do 19. století Římské akvadukty - precizní starověké stavby často fungovaly až do 19. století
Haruspikové věštili budoucnost z jater obětovaných zvířat Haruspikové věštili budoucnost z jater obětovaných zvířat
Fast food: Na rychlé občerstvení se zastavovali už starověcí Římané, Egypťané i Číňané Fast food: Na rychlé občerstvení se zastavovali už starověcí Římané, Egypťané i Číňané
Tvrdý život gladiátorů - pšeničná kaše, stísněná cela a nekonečný tréning Tvrdý život gladiátorů - pšeničná kaše, stísněná cela a nekonečný tréning


Prosím, vypněte si blokování reklam na této stránce.

Pouze díky reklamě Vám můžeme přinášet zajímavé články jako tento


Zavřít